Palingrokerij

Palingkwekerij Bardoel heeft sinds 2008 een eigen palingrokerij. Zoon Gijs hiervoor allereerst in de leer geweest bij een aantal gerenommeerdee visrokerijen en heeft inmiddels voldoende ervaring om met toewijding de eigen gekweekte paling te verwerken tot een exclusief ambachtelijkproduct.

Het palingroken wordt met de hand gedaan om de optimale smaak, textuur en gaarheid te krijgen. Nadat de paling is gedood volgens de diervriendelijke normen, wordt de paling gestript (ontdaan van de ingewanden), meerdere malen gewassen en in een pekelbad gemarineerd. De vis wordt dan op spiesen geregen en in de rookoven gehangen. Boven een rookvuur van beukenhout wordt de paling gedurende 2-2,5 uur gaar gerookt tot een smakelijk, heerlijk geurend, goudbruin product.

De rokerij voldoet aan de strenge normen van de Voedsel en Waren Autoriteit (V.W.A.) en wordt routinematig gekeurd of aan alle hygiënische- en andere kwaliteitsvoorschriften voldaan wordt.

Klanten kopen meestal de “ronde” gerookte paling, om deze nog warm, vers van de graat te eten. Om het de klanten gemakkelijk te maken wordt de gerookte paling echter ook gefileerd aangeboden. Voor klanten die zelf graag kokkerellen met paling wordt de vis ook vers rond of vers gefileerd, in verschillende maten aangeboden.

We hopen ook u te kunnen laten genieten van deze prachtige paling producten!